Hale_Bopp@Dwingeloo

Aankondiging Landelijke Sterrenkijkdagen

Landelijke Sterrenkijkdagen / tien jaar CAMRAS

Tijdens de 41-ste Landelijke Sterrenkijkdagen 2017 is de Dwingeloo Radiotelescoop op zaterdag 4 maart ’s avonds van 19:00 tot 22:00 uur geopend. De openstelling staat in het teken van het tienjarig bestaan van CAMRAS.

Avondprogramma (19:00-22:00 uur)

  • Bij helder weer en zodra het donker is sterrenkijken door echte telescopen.
  • Rondleiding en demonstratie radiotelescoop.
  • Extra: voor de inwendige mens is een ‘Foodtruck’ aanwezig.

Programma in de radiotelescoop: Bewolkt of niet, radiogolven gaan altijd door de wolken heen. De CAMRAS-vrijwilligers zullen diverse demonstraties geven met de radiotelescoop.
Toegang in de radiotelescoop: gratis, maar een gift van bijvoorbeeld € 2,- per volwassen bezoeker en € 1,- voor jeugd wordt zeer op prijs gesteld.

Buitenprogramma: Het is ’s avonds goed donker op het Dwingelderveld. Bij onbewolkt weer staan er sterrenkijkers buiten waardoor bezoekers naar de maan, planeten en sterren kunnen kijken.
Toegang buitenterrein: alle activiteiten bij de sterrenkijkers zijn gratis.

Eten & drinken: Bij de Foodtruck van TotalMore Partyservice op het terrein kunt u eten en drinken verkrijgen zoals burgers, Oma’s friet, warme en koude dranken.
Eten en drinken zijn op eigen kosten, u kunt NIET pinnen.

Locatie: De Dwingeloo Radiotelescoop staat in een storingsvrije zone midden in het Nationaal Park Dwingelderveld bij de ASTRON/JIVE gebouwen aan de Oude Hoogeveensedijk 4 in Dwingeloo. De radiotelescoop is uitstekend met de fiets te bereiken. Met de auto is de telescoop bereikbaar door vanaf Dwingeloo of Lhee de borden ASTRON/JIVE te volgen tot de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Oude Hoogeveensedijk waar de storingsvrije zone begint. Vanaf daar is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de radiotelescoop. Mobiele telefoons moeten in de storingsvrije zone uitgeschakeld of in vliegtuigstand. Neem ’s avonds voor het gemak een zaklantaarn mee.