Eerste CAMRAS lustrum

Vrijdag 3 februari 2012 vierde Stichting CAMRAS haar eerste lustrum. Ondanks de sneeuw bezochten zo’n 90 deelnemers het lustrumsymposium dat CAMRAS en ASTRON gezamenlijk organiseerden. Onder de deelnemers bevonden zich:

  • sponsoren, donateurs en vrijwillige medewerkers van CAMRAS;
  • afgevaardigden van NWO, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), NVON, KNVWS, LSPS, gemeente Westerveld;
  • astronomen en amateurastronomen.

Onder het motto “Luisteren naar het verleden, kijken naar de toekomst” belichtten twaalf sprekers het roemrijke verleden van de Dwingeloo radiotelescoop, de eerste vijf jaren van Stichting CAMRAS, de komende grote restauratie van de telescoop en de verschillende activiteiten die straks met de gerestaureerde telescoop mogelijk zijn.

camras_vijf_jaarAlle deelnemers aan het symposium ontvingen een Schotelbulletin Special CAMRAS vijf jaar. Met deze uitgave wil CAMRAS illustreren dat er binnen de organisatie heel veel inzet, inspiratie en enthousiasme aanwezig is, maar ook veel kennis en professionaliteit op uiteenlopende terreinen, variërend van ‘praktische en technische kennis die wordt gebruikt om de radiotelescoop werkend te krijgen en te onderhouden’ tot ‘scholieren met de radiotelescoop laten werken en ze daarbij begeleiden’.
Deze ‘special’ is mede tot stand gekomen met financiële ondersteuning van ASTRON, JIVE en Ruigrokmedia.
U kunt het boekje  downloaden door op de foto CAMRAS vijf jaar te klikken.

Op de foto biedt Ard Hartsuijker het boekje namens het bestuur van CAMRAS aan aan v.l.n.r. Robert Langenhuysen (initiator van CAMRAS), Peter Jelgersma (eerste sponsor en donateur) en Jan Boersma (sponsor en donateur).