gebak

Donateursdag 2017

In 2017 bestaat Stichting CAMRAS tien jaar. Op zaterdag 4 maart 2017 van 13:00 tot 18:00 uur organiseert CAMRAS een speciale dag om al onze donateurs te bedanken voor hun ondersteuning in de afgelopen jaren. Het belooft een leerzame dag te worden met een gevarieerd programma voor onze donateurs en hun familieleden zoals lezingen over het gebruik van de radiotelescoop door CAMRAS, rondleidingen, demonstraties in de telescoop en voor de jeugd een knutsellab waar zelf waterraketten kunnen worden gebouwd en afgeschoten!

Alle donateurs hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Mocht u donateur zijn maar geen uitnodiging hebben ontvangen, bijvoorbeeld omdat het ons bekende e-mailadres of woonadres niet meer actueel is, stuurt u dan een e-mail naar donateursdag2017 [at] camras.nl.

Met vriendelijke groet, namens de organisatie, Paul Boven, Harm Munk en Sigrid Witteveen

Hale_Bopp@Dwingeloo

Aankondiging Landelijke Sterrenkijkdagen

Landelijke Sterrenkijkdagen / tien jaar CAMRAS

Tijdens de 41-ste Landelijke Sterrenkijkdagen 2017 is de Dwingeloo Radiotelescoop op zaterdag 4 maart ’s avonds van 19:00 tot 22:00 uur geopend. De openstelling staat in het teken van het tienjarig bestaan van CAMRAS.

Avondprogramma (19:00-22:00 uur)

  • Bij helder weer en zodra het donker is sterrenkijken door echte telescopen.
  • Rondleiding en demonstratie radiotelescoop.
  • Extra: voor de inwendige mens is een ‘Foodtruck’ aanwezig.

Programma in de radiotelescoop: Bewolkt of niet, radiogolven gaan altijd door de wolken heen. De CAMRAS-vrijwilligers zullen diverse demonstraties geven met de radiotelescoop.
Toegang in de radiotelescoop: gratis, maar een gift van bijvoorbeeld € 2,- per volwassen bezoeker en € 1,- voor jeugd wordt zeer op prijs gesteld.

Buitenprogramma: Het is ’s avonds goed donker op het Dwingelderveld. Bij onbewolkt weer staan er sterrenkijkers buiten waardoor bezoekers naar de maan, planeten en sterren kunnen kijken.
Toegang buitenterrein: alle activiteiten bij de sterrenkijkers zijn gratis.

Eten & drinken: Bij de Foodtruck van TotalMore Partyservice op het terrein kunt u eten en drinken verkrijgen zoals burgers, Oma’s friet, warme en koude dranken.
Eten en drinken zijn op eigen kosten, u kunt NIET pinnen.

Locatie: De Dwingeloo Radiotelescoop staat in een storingsvrije zone midden in het Nationaal Park Dwingelderveld bij de ASTRON/JIVE gebouwen aan de Oude Hoogeveensedijk 4 in Dwingeloo. De radiotelescoop is uitstekend met de fiets te bereiken. Met de auto is de telescoop bereikbaar door vanaf Dwingeloo of Lhee de borden ASTRON/JIVE te volgen tot de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Oude Hoogeveensedijk waar de storingsvrije zone begint. Vanaf daar is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de radiotelescoop. Mobiele telefoons moeten in de storingsvrije zone uitgeschakeld of in vliegtuigstand. Neem ’s avonds voor het gemak een zaklantaarn mee.

Overhandiging sleutel van de radiotelescoop door minister V.d. Hoeven
,

Kwartaalvergadering 28 januari 2017

Datum en tijd De kwartaalvergadering van zaterdag 28 januari…
Dwingeloo Radiotelescoop op Google Street View

Dwingeloo Radiotelescoop op Google Street View

Begin juli dit jaar heeft de Google Street View cameraman een…
img_0540-et
,

Galileo bezoekt de Dwingeloo Radiotelescoop!

Het populaire televisie programma Galileo van RTL5 bezocht op…
julia-gunther-img_1093
,

Nacht van de Nacht 2016

Tijdens de Nacht van de Nacht 2016 op zaterdag 29 oktober kwamen…
meisje_pulsar_harry_q6e6517
,

Weekend van de Wetenschap 2016

Altijd al eens willen weten wat radioastronomie is, hoe een…
Restauratie oktober 2012
,

Open Monumentendag 2016

Tijdens Open Monumentendag 2016 in het weekend van 10 en 11 september…